2013. szeptember 24.

Miracle drink - avagy hogyan kell Krisztiánnal megitatni a zöldségeket

Itt az ősz, megjöttek a hűvös, nyirkos, esős napok támadnak a vírusok. Mégis ki lenne az a bolond, aki le szeretne betegedni és aztán gyógyszerekkel tömni magát? Ez költői kérdés volt, mert nagy valószínűséggel mindenki kihagyná ezt a kis kitérőt. Ha idáig nem tuningoltuk fel az immunrendszerünket, akkor itt az ideje, hogy ezt megtegyük természetes módon.
Krisztián mindig azt hajtogatja, hogy túl sokat lógok a Facebookon (bár már régen leszoktam erről), most mégis ő futott bele egy "tuti" őszi immunrendszer támogató csodaitalba. Nagy meglepetésemre kijelentette, hogy ezt mindenképpen ki akarja próbálni (amúgy a zöldségek nagy részét elég nehéz belediktálni, mert még mindig tele van gyerekkori/óvodai előítéletekkel jó néhány iránt).




Miracle drink (2 adag)

Hozzávalók:
1 db közepes alma
1 db közepes sárgarépa
1 db közepes cékla

A céklát és a sárgarépát meghámoztam, az almát csak megmostam, apró darabokra vágtam és a rúdmixer poharába halmoztam. Kevés vizet (kb. 0,5 dl) öntöttem hozzá és elkezdtem turmixolni. Ha valakinek van gyümölcscentrifugája úgy biztosan sokkal könnyebb, viszont így minden rost benne marad a turmixban, tehát még egészségesebb. A végén még vízzel hígítottam a "trutyit", hogy ihatóbb legyen az állaga. Az illata egyértelműen alma, az íze viszont inkább cékla (de nem erőteljes). Szerintem lehet még citromlevet beletenni, sőt egy kis méz sem ronthatja el.

És mi az amihez így a szervezetünk hozzájuthat:
  • az almából A-, B komplex-, C vitamin, kálium, nátrium, foszfor, vas, magnézium, kálcium,
  • a sárgarépából A vitamin, bétakarotin,
  • és a céklából A-, B-, C vitamin, kálium, kálcium, vas, nátrium, foszfor, kén, folsav, gazdag antioxidáns tartalmú, a sárgarépával kevert elegye pedig májvédő hatású.
Végül az összegzés: nem lesz Krisztián kedvenc turmixa, de továbbra is hajlandó meginni (persze nem minden nap).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...