2014. április 12.

18. hét





Mennyi idős: 18 hetes.

Összes súly veszteség/gyarapodás: 5 kiló, 160 grammos szénhidrát diétával lelassult a gyarapodás.

A baba: akkora mint egy édesburgonya :) Megközelítőleg 14 cm és 19 dkg.

Kismama ruhák: Szuper az új kismama nadrág, de csak ritkán hordom, ha el kell menni a vizsgálatokra, vagy hétvégén a szüleimet látogatom meg. Itthon a legkényelmesebb a jóganadrág.

Striák: Nem. Kiszelektáltam az  Alverde Mamaglück olajat, most már csak sima sheavajjal kenem a hasamat.

Tünetek: Sajnos elérkezett az az idő, amikor már nem elegendő az oxigén nekem meg a babának, elég durván fulladok és bevallom ez iszonyú félelmetes. Már hatástalan az asthmára kapott gyógyszerem ezért kértünk időpontot a tüdőgyógyászhoz.

Alvás: Sikerült magamra találnom az óraátállítás utáni zavarból. Újra csak egyszer ébredek fel, elintézem a dolgom a fürdőben, rögtön visszaalszom és reggel Krisztián ébresztőjére kelek fél hétkor. Kb a 12. héttől nem alszom már hason, de éjszaka álmomban még el szoktam felejteni, hogy ne a hasamon keresztül forduljak át az egyik oldalamról a másikra, ilyenkor felébredek rá, hogy valami  nem stimmel nagyon nyomódik a pocakom.

Mozgás: Hétfőn este éreztem először a mozgást (nem kaparászást, simogatást, buborék pukkanást, hanem jól felismerhető rúgást/bokszolást), és azóta is általában a reggeli órákban és késő este adja a tudtomra, hogy neki most forgolódhatnékja van.

Kívánósság: Salátát, és húst eszek, de szívem szerint inkább hamburgert, sült krumplit, pizzát és gyrost falnék, csak ugye ezeket nem lehet.

Undor, finnyásság: most kifejezetten semmitől sem undorodom.

Nem előrejelzés: Fiúnak gondoljuk, de ki tudja, olyan kis szemérmes, hogy még az is előfordulhat hogy kislány lesz. Csütörtökön megyek genetikai ultrahangra, talán ott majd nem lesz ennyire szűzies.

Észrevehető, látható terhesség: Ez már kismama pocak, még ha nem is olyan kerek, mint másnak.

Leginkább boldog vagy ingadozó hangulatú: Hihetetlenül boldog vagyok,hogy végre érzem mozogni a mi picikénket, ez most nagyon megnyugtat.

Csütörtök délután frissítek, ha meglesznek az eredmények a genetikai ultrahangról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...