2014. szeptember 15.

Végre itthon

Kicsit elmaradva, de végre jelentkezem.
Kedden délben megkaptuk a kórháztól az elbocsájtó szép üzenetünket, azaz mindkettőnk zárójelentését így Krisztián és anyukám közreműködésével hazakocsikáztattuk Grétát.
Az első itthon töltött nap nem ment zökkenőmentesen. Kevés lett estére a tejem olyannyira, hogy a pici lány vigasztalhatatlanul sírt még másfél óra szoptatás után is tömködte a szájába a kezét és kereste a forrást ahonnan az a megnyugtató, meleg, folyékony cucc jön, ami eltelíti a pocakot.
Így sajnos onnantól kezdve tápszer pótlást kell adnunk a kiscsajnak. Ugyan mindent megteszek, hogy szaporítsam az anyatejet, de eddig elég ingadozó a végeredmény. Szoptatások után még fejek (így kezdetben összejött 10 ml, mostanában viszont már van, hogy 80 ml-t sikerül produkálnom), Laktoherb tea nem vált be, de a görögszénamag kapszulát úgy néz ki meghozza a kellő hatást.
Éjszaka általában nincsen gond, akkor "dől a lé", de nappal néha még olyan vagyok mint egy kiszáradt sivatagi kút.
Elért minket a pocakfájás is, Espumisan cseppeket adunk Grétusnak jelenleg, de ha ez nem válik be kipróbáljuk a BioGaia-t. Ilyenkor Krisztiánnál könnyebben és gyorsabban megnyugszik, mint nálam, nagyon egymásra vannak hangolódva. Remélem hamar túl leszünk ezen az időszakon, a szívem szakad meg, amikor szenvedni látom a pici lányt.


Én is elég jól vagyok már a császár után. Szerda reggel az orvosom kivette a varratokat, így már ezerszer könnyebb az élet, még akkor is, ha még mindig belenyilall néha a fájdalom a sebbe.
A hasam szinte teljsen eltűnt, most egy héttel a császár után már csak akkora mintha fel lennék puffadva.A súlyomat még nem tudom, idáig még nem kerültem mérlegközelbe. De biztos maradt rajtam még jó pár ledolgozandó kiló a szoptatás utáni időszakra.

2014. szeptember 9.

Megérkezett Gréta baba

Köszönöm, hogy ennyien gondoltatok rám/ránk az utóbbi pár napban.
Sikerült kicsit összeszednem magam és így már hírül tudom adni nektek, hogy 2014. szeptember 5-én, reggel 8:17-kor megszületett kislányunk Kulcsár Gréta Bianka 3490 grammal és 52 centivel.
Gyönyörű vörös haja van és sötét szürkéskék szemei. Végtelenül nyugodt és (egyelőre) nagyon csendes baba.
Reményeink szerint holnap mindent rendben találnak az orvosok a reggeli vizitnél és délelőtt haza is mehetünk .



2014. szeptember 3.

Itt az idő...

Kedves barátok, ismerősök, ismeretlenek, blogger társak, olvasók!

Egy ideig nem tudok majd jelentkezni, mert holnap reggel be kell feküdnöm a kórházba, hogy pénteken megszülethessen első kislányunk (életünk egyetlen gyöngyszeme) Kulcsár Gréta Bianka.
Terhességem pontosan 39. hetében fog születni, szeptember 5-én. (Ne haragudjatok, de a 39. heti frissítést így már nem tudom közzétenni ;)

Ma túlestem az első CTG-n, megvizsgált az orvosom, megultrahangozott (még mindig keresztben fekszik, a méretei pedig BPD: 96 mm, THQ: 96 mm, FL: 68 mm, már egy ujjnyira ki is nyíltam), megvizsgált az aneszteziológus és megkaptam a beutalót holnap reggel 8-ra.

Nagyon várom már az előttem álló pár napot, nem mondhatnám hogy izgulok vagy hogy félek egyszerűen csak kavarognak bennem az érzések, hogy milyen lesz végre a pocakon kívül tudni ezt a kislányt, a kezembe fogni, megsimogatni, érezni a pici bőre puhaságát és látni végre azt az angyali arcot amit csak elképzelni tudtunk idáig ebben a 9 hónapban.

Amint tudok újra jelentkezem és akkor már be is mutatom a család legfiatalabb és legimádnivalóbb tagját is.

Mindenkit milliószor ölelek és puszilok!

Barbi (hajdani csibe, de mindjárt kotlós)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...